Aston-on-Trent

  A change in our client’s circumstances meant that they were now the occupants of the house that we had originally designed for their daughter in the garden of their former family home. Having lived in the house for some time they had realised a desire for a separate living room and additional wardrobe space for the master bedroom. They also wished to improve the only first floor bedroom to provide more comfortable accommodation for children and grandchildren who visit regularly. Our approach sought to maintain the visual integrity of the original house with the addition of a ‘projecting box’, a contrasting architectural form in matching materials. The extension features strategically placed openings to take advantage of views of the beautiful garden and forms a south-facing courtyard. Internally the extension creates a well-proportioned space in which our client can relax when their assistance as grandparents is not required!