Castle Donington

An attractive Edwardian House had been ruined by unfortunate extensions to the rear and side so our clients took the bold decision to demolish these and replace with a better quality addition that would improve the aesthetics and function of the house. We felt it was important not to destroy the character of the original building, one of a pair, which made an important contribution to the conservation area.

We decided to continue the theme of brick boundary walls along the street to create a gated entrance and hidden courtyard. Behind this courtyard a narrow, two storey link joins the main extension, which returns to present a gable to the street. This allows the extension to read as a separate building to the main house and thereby preserving its double-fronted character.